Bezoek de Politiek Markt

17-11-2021

Bezoek de Politiek Markt

Foto van de raadzaal in Almere met raad en publiek.

De raadsleden zijn er voor de inwoners van Almere. Daarom is het belangrijk dat u betrokken bent bij de politiek. U bent dan ook meer dan welkom om de Politieke Markt op donderdagavond te bezoeken.

 

Praktisch

Op de donderdagavond is (normaliter) een hele verdiepingsvleugel van het stadhuis openbaar toegankelijk. Het is vleugel D2, waar de fractiekamers zijn, de vergaderzalen voor de carrousel, de 'wandelgangen' en ontmoetingsruimte en natuurlijk onze schitterende raadzaal. We noemen het de D2 politieke vleugel.

De Politieke Markt vindt zo'n 37x per jaar plaats, dus niet elke donderdagavond. Kijk op de agenda almere.notubiz.nl of er een vergadering is.

Bezoeken is gemakkelijk. Vanuit de centrale hal van het stadhuis helpt een van de stadhuismedewerkers u verder. De lift brengt u naar de tweede verdieping. Daar vindt u overal op de muren aanwijzingen en pijlen die u naar uw bestemming helpen. Wij houden rekening met bezoekers met een beperking.

Alles is politiek

Wilt u weten hoe het lokale bestuur werkt en de Politieke Markt. Doe dan mee aan de kennismakingsbijeenkomst 'Alles is politiek'.

Waar moet ik zijn?

U kunt vooraf op almere.notubiz.nl kijken in welke zaal en op welke tijd uw vergadering plaatsvindt. U kunt het ook zien op kleine beeldschermpjes naast de ingang van de zalen. En in de ontmoetingsruimte hangt een groot beeldscherm, waarop met tussenpozen de hele agenda voorbij komt.

Gedragsregels?

Enkele van de kenmerken van een goed werkend politiek bedrijf is dat de uitwisseling van gedachten, het vormen van een mening en het afwegen van belangen in een veilige en eerlijke sfeer plaatsvindt. De manier waarop de deelnemers aan de Politieke Markt met elkaar spreken, wordt ook wel 'het goede gesprek' genoemd. Want dankzij het goede gesprek leer je het meest van elkaar.

Schreeuwen, liegen, handtastelijkheden, spandoeken, dreigen, dwarsliggen en alleen maar praten zonder te luisteren, staan het goede gesprek in de weg. Dus dat doen we niet en dat verwachten we ook van iedereen die ons bezoekt.

Overigens hebben de voorzitters van alle vergaderingen, zowel in de carrousel als plenair, het recht om iemand het woord te ontnemen of uit de vergadering te (laten) verwijderen.

Meer over de werking van de Politieke Markt vindt u hier.