Gast van de raad

08-11-2022

Gast van de raad

Samen met een griffiemedewerker maak je kennis met de Politieke Markt.

Hoe werkt de politiek? Hoe krijg je invloed? Hoe weet je wat er gebeurt? Hoe worden de besluiten genomen? Het zijn vragen die leven bij veel Almeerders. En weet je wat; er zijn goede antwoorden voor. Je kunt daarover lezen op onze site, maar veel leuker is om het mee te maken.

In het programma 'gast van de raad' leggen we heel begrijpelijk uit hoe de lokale democratie wettelijk is geregeld én hoe het in de praktijk loop. We leggen ook uit hoe de Politieke Markt werkt en je ontdekt daarbij meteen hoe gemakkelijk het is om invloed uit te oefenen. Met jouw invloed help je de raad om zijn vertegenwoordigende werk beter te doen.

Als je als 'gast van de raad' om 17:15 in het stadhuis komt, kun je mee-eten met het raadsbuffet.

  • 17:15 ontvangst in centrale hal van het stadhuis.
  • 17:30 mee-eten met het raadsbuffet.
  • 18:00 lezing over de werking van de lokale democratie en onze Politieke Markt (PM). Excursie plannen.
  • 19:00 start van de PM en excursies.
  • 20:00 gezamenlijke bespreking van ervaringen.
  • 20:30 einde gastenprogramma. Maar wie wil blijven kan de hele PM blijven (het is immers openbaar) en na afloop gezellig meedoen met de nazit.

Wil je niet mee-eten, zorg dan dat je om (uiterlijk) 17:55 in de centrale hal bent. Een van de bodes zorgt dat je er vanaf 18:00 bij kunt zijn.

Doen! Niet alleen om er wat van te leren, maar ook omdat het leuk is (weten we uit ervaring) én - hier komt het - omdat wij er óók veel van leren. We hebben je nodig!

Vul hieronder het aanvraagformulier in.


Als gast van de raad maak je met begeleiding van een van de griffiemedewerkers kennis met de Politieke Markt. Meld je hier aan als geïnteresseerde, als er voldoende aanvragen zijn, stellen we een datum aan je voor.
*
*
*

Pagina delen: