Raadswijzer (wie)

Kevin Franken

VVD

Personalia

Kevin Franken

Contactgegevens:

kfranken@almere.nl

Portefeuille:

Functie:

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Fractieassistent - VVD

Even voorstellen

Even voorstellen
Ik ben 23 jaar en geboren en opgegroeid in de Muziekwijk, woon dus mijn hele leven al in Almere. Bij de Hogeschool Utrecht studeer ik Integrale Veiligheidskunde. Daarnaast doe ik aan boogschieten, en heb ook vijf jaar lang les gegeven daarin. Ook ben ik lid van serviceclub Leo Club Almere Ventus Novum. In de weinige vrije tijd spreek ik graag af met vrienden. Regelmatig in Almere, soms ook Utrecht of Amsterdam.

Waarom ben je actief in de politiek?
Via mijn studie loop ik stage bij de gemeente Lelystad, waar ik onderzoek doe naar huiselijk geweld. Je komt dan in aanraking met het ambtelijk apparaat en zit ook dicht op de gemeenteraad. Ik heb er dus affiniteit mee en help mensen graag, zoals met dat lesgeven in boogschieten. Bij de politiek doe je dat op wat grotere schaal.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten in de komende periode?
Veiligheid staat natuurlijk hoog op mijn lijstje. Ik vind Almere overigens behoorlijk veilig, maar het zou fijn zijn als Almeerders zich ook veilig vóelen. Daarnaast vind ik dat Almeerders best wat trotser mogen zijn op hun stad. De stad heeft veel te bieden en die kansen moeten we pakken. Ook voor jongeren. We moeten ons inspannen om jongeren voor de stad te behouden. Met woningen, opleiding en werk.

Wat kan de Almeerder van je verwachten?
Ik hoop dat ik vooral jongeren een stem mag geven. Een kwart van de Almeerders is jonger dan 25 jaar, maar in de raad zitten toch vooral oudere mensen. Ik wil die jongeren graag een stem geven. Ze mogen me ook altijd bellen als dat nodig is. Zo hoop ik dat het vertrouwen in de politiek weer toeneemt en dat we Almere een nóg mooiere en veiligere stad kunnen maken. Want veiligheid is de basis van alles.

Nevenfuncties

Deel deze pagina: