College van burgemeester en wethouders

College van burgemeester en wethouders

Het college College = college van B&W van burgemeester en wethouders is het dagelijks bestuur van de gemeente.  Net als de raad en de burgemeester heeft het college een eigen verantwoordelijkheid.

In de gemeente Almere zorgt het College van Burgemeester en Wethouders, vaak afgekort als B en W, voor het dagelijkse bestuur. Dit betekent dat ze de plannen uitvoeren die de gemeenteraad maakt. De burgemeester is de voorzitter van dit College en er zijn zeven wethouders.

Het College werkt samen als een team, wat we 'collegiaal bestuur' noemen. Ze nemen besluiten door samen te stemmen, maar hun vergaderingen zijn niet voor iedereen toegankelijk. Ze zorgen niet alleen voor de voorbereiding van de beslissingen die de raad moet nemen, maar voeren deze beslissingen daarna ook uit.

De bevoegdheden van het College komen uit de Gemeentewet en andere wetten. Het is belangrijk te weten dat de Raad van Almere en het College van B&W goed samenwerken, maar verschillende groepen zijn. De raad vertegenwoordigt de inwoners van Almere, terwijl het College zorgt voor de dagelijkse zaken van de gemeentelijke organisatie, niet te verwarren met de stad zelf.

Voor de meest actuele informatie over het College kunt u hun website bezoeken: https://www.almere.nl/bestuur/college-van-b-en-w. En als u contact wilt opnemen met het College van B&W, kunt u dit doen via de contactpagina van de gemeente Almere: https://www.almere.nl/contact.

Meer informatie over:

Vergelijkbare pagina’s
Pagina delen:
Tags: bestuur