17-01-2020

Contact

U kunt de raad bereiken op verschillende manieren. U kunt rechtstreeks contact opnemen met een raadslid. De contactgevens van raadsleden en hun fracties vindt u onder het menu van raadswijzer. Of u komt naar de Politieke Markt en spreekt ze gewoon aan. Weet u het niet, benader dan een van de medewerkers van de raad; de griffie.

Er zijn drie routes, zodat u zo gericht mogelijk ik contact kunt komen. 

1 Direct met een volksvertegenwoordiger (contactgegevens vindt u in de raadswijzer)

Voor: contact met een raadslid of fractieassistent: neem direct contact op met uw volksvertegenwoordiger. U vindt hen in de raadswijzer.

2 Het officiële e-mailadres: raadsgriffie@almere.nl

Voor: officiële onderwerpen voor de hele raad: petities, brief aan de raad, vragen of klachten, inspreken, enzovoorts. Alles wat u formeel met de raad wilt delen dus. 

3 Het redactieadres: redactie@raadvanalmere.nl

Voor: alleen communciatie-onderwerpen zoals inhoud van de website, de nieuwsbrief, krantenpagina en/of andere uitingen. Stuur hier geen formele dingen naar toe, want hiermee bereikt u niet de raad, maar griffiemedewerkers die de communicatie met de stad verzorgen.


Toelichtingen

De griffie

De meeste gemeenteraadsleden hebben een baan naast hun werk voor de raad. Raadswerk is niet hun werk, ze doen het erbij. Hou er dus rekening mee dat ze niet 'tijdens kantooruren' voor u klaar kunnen staan. Mede daarom helpt en adviseert de raadsgriffie hen. Sinds de invoering van het dualisme zijn ze niet in dienst van de gemeentelijke organisatie, maar van de raad zelf. Zo kunnen ze onafhankelijker hun werk voor de volksvertegenwoordigers doen. De 'baas' van de griffie is de griffier. En de baas van de griffier is de raad.
Op de raadsgriffie werken (maar) 13 medewerkers. Vaak zijn ze allemaal in de weer met de ondersteuning van politici of de Politieke Markt of de voorbereidingen daarvoor. Dan kan de telefonische bereikbaarheid wat minder zijn. Een e-mail sturen werkt vaak het best. 
Berichten voor de hele raad kunt u gemakkelijk via de griffie insturen (raadsgriffie@almere.nl). Dit e-mailadres is het enige formele contactadres voor de Raad van Almere. Gebruik het voor het insturen van een 'brief aan de raad', voor het stellen van algemene vragen, voor het insturen van petities, enz. enz.

Raadsgriffie Almere
Postbus 200
1300 AE Almere
Telefoon: 036 - 539 99 95

Stuur een e-mail aan de griffie: raadsgriffie@almere.nl

-

Maak kennis met de griffie

Communicatie / redactie

De raad heeft eigen communicatie-kanalen, zoals de huis-aan-huiskrant, de e-mailnieuwsbrief (het Raadsnieuws) en natuurlijk de website waar u nu op leest: raadvanalmere.nl. Voor contact over de communicatie of een van de uitingen kunt u rechtstreeks contact met de redactie opnemen: redactie@raadvanalmere.nl. MAAR LET OP: dit adres is dus alleen voor communicatiezaken, u bereikt met dit e-mailadres de gemeenteraad NIET!
Wilt u iets aan de raad sturen gebruik het formele adres: raadsgriffie@almere.nl.

Social media

De Raad van Almere is -als collectief- beperkt actief op social media. Dat is een bewuste keuze. Want wat de raad doet, gaat iedereen aan. Maar niet iedereen kan op social media. Lees meer hierover.

Voor raad én inwoners

De griffie ondersteunt niet alleen alle raadsleden, maar ook u als inwoner van Almere. Als u vragen hebt over het werk van de gemeenteraad of als u met een raadslid over een onderwerp wil praten, kan de griffie waarschijnlijk helpen. Of misschien wilt u weten hoe je invloed kunt hebben op de lokale politiek?

Hoe kunt u invloed uitoefenen?

 

 

Pagina delen:
Tags: meedoen