20-02-2020

Politieke Markt

In de meeste gemeenten betekent lokale politiek; heel veel agendapunten achter elkaar aan, ellenlang vergaderen en oneindige discussies. In Almere niet.

Almere kent een heel efficiënt vergadersysteem dat we Politieke Markt noemen. Zo’n 35 donderdag-avonden per jaar komt de Raad bijeen op de Politieke Markt. Tijdens deze vergaderingen verzamelen raadsleden informatie, delen ze elkaars mening, wegen alle belangen af en nemen zij de beslissingen. En ontmoeten ze de inwoners.

U bent van harte welkom op deze bijeenkomsten in het stadhuis.

Gewoon, om te horen wat er speelt. Om informatie te halen of te brengen. Om politieke meningen te beïnvloeden of uw mening te geven. Of om de belangen van een organisatie, vereniging of wijk te behartigen.

Meekijken vanuit huis
Lukt het u niet om op donderdag vanaf 19: 00 uur in het stadhuis aanwezig te zijn? U kunt de Politieke Markt ook live volgen via internet of op een ander tijdstip online terugkijken.

De Politieke markt bestaat uit twee officiële delen: de carrousel en de plenaire vergadering.
En er is een tussendoortje. Voor de netwerkers onder ons.

Grafische weergave van het proces van de Politieke Markt

Agenda 

Bekijk altijd de actuele agenda voordat u komt. Deze vindt u hier.

Vanaf maart tot aan het zomerreces 2023 experimenteert de raad met een nieuw vergadermodel. Het blijft Politieke Markt, maar de manier waarop de agenda ontstaat is nieuw. Lees meer.

Pagina delen: