Raadswijzer (wie)

Jeroen Deben

PvdA

Personalia

Jeroen Deben

Contactgegevens:

jeroen.deben@almere.nl

Portefeuille:

  • Bijzondere projecten (Floriade, Oosterwold, en dergelijke)
  • Inclusiviteit, diversiteit en integratie
  • Werk en inkomen
  • Zorg en welzijn, gezondheid, maatschappelijke ondersteuning

Functie:

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Fractieassistent - PvdA
  • Gemeenteraad 2022-2026 - Fractieassistent - PvdA

Even voorstellen

Even voorstellen
vanaf 2005 woon ik in Almere met Jacqueline. We delen ons huis in de Filmwijk RAI met 2 katten en 6 schildpadden. Die schildpadden heb ik sinds mijn 11e. Het zijn super-overlevers. Ik zie ze niet ouder worden, ze blijven vitaal. Ik ook, want ik sta positief in het leven.

Waarom ben je actief in de politiek
Mensen helpen zit in mijn natuur. Ik deed dat heel lang beroepsmatig, maar tegenwoordig heb ik meer een technische functie. Ik voelde daardoor de behoefte iets voor anderen te gaan doen. Ik wil dat vooral voor mensen die het moeilijk vinden voor zichzelf op te komen.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor de komende periode
Ik ben breed inzetbaar, want heb ook een brede interesse en ontwikkeling. Toen we hier jaren geleden kwamen wonen vond ik het een slaapstad, maar nu weet ik dat het hier leeft. Ik zou kunst en cultuur een extra impuls willen geven. Of bijdragen aan de mensgerichte dossiers zoals de WMO.

Wat kan de Almeerder van je verwachten
Ik ben in hart en nieren een samenwerker. Iemand die persoonlijk contact legt. Dat neem ik mee de fractie in. Als fractie-assistent ben je weliswaar minder formeel een vertegenwoordiger van de stad, maar het voelt in onze fractie als gelijkwaardig aan raadslid.

Nevenfuncties

Deel deze pagina: