Raadswijzer (wie)

Koen Bokhorst

VVD

Personalia

Koen Bokhorst
Roepnaam: Koen

Contactgegevens:

kbokhorst@almere.nl

Portefeuille:

  • Economie, arbeidsmarkt en bedrijfsleven

Functie:

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Raadslid - VVD
  • Gemeenteraad 2022-2026 - Raadslid - VVD
    Wegens het terugtreden van mevrouw Holter als fractievoorzitter vervult de heer Bokhorst deze functie vanaf 6 februari 2023. vanaf 9 november wordt Koen Bokhorst tijdelijk vervangen door Colette Holter. 24-01-2024 Lesley neemt Koen zijn functie als fractievoorzitter over 6-6-2024 Koen Bokhorst is terug als raadslid uit ziekteverlof.

Even voorstellen

Even voorstellen
Als jonge Almeerder heb ik onze stad de afgelopen jaren zien veranderen van een jonge tot een volwassen stad. Al vanaf mijn jeugd woon ik met veel plezier in Almere. Politiek heeft me altijd geïnteresseerd en sinds 2012 ben ik actief geworden binnen de JOVD, de onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD. Ik heb als landelijk vicevoorzitter in het hoofdbestuur gezeten en ben voorzitter geweest van de JOVD in Flevoland. Ik heb dus al een flink kijkje in de keuken kunnen nemen. Bij de JOVD leer je de kneepjes van het vak, ontwikkel je jezelf en ga je in gesprek over verschillende onderwerpen. Ik vind het geweldig dat ik nu als raadslid die kennis kan inzetten. Slechts 45% procent van de Almeerders heeft een stem uitgebracht op het overheidsbestuur waar ze de meeste invloed op kunnen uitoefenen: de gemeenteraad. Dat moet anders. Mensen zien mij als een echte verbinder. Ik wil heel graag de verbinding leggen tussen inwoners en de raad door met Almeerders in gesprek te gaan.

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik kan heel slecht tegen onrecht en ik kan er ook slecht tegen wanneer mensen beperkt worden in hun vrijheid. Mensen moeten de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en als ze echt iets willen dan moeten ze daar voor gaan. In de politiek heb je de kans om dingen te veranderen. Ik zie de VVD als een echte brede volkspartij. Ik ben gekozen door de inwoners, kreeg zelfs 517 voorkeurstemmen dus zal ik mijn stem ook écht laten horen. Daarbij wil ik ook de jonge generatie een stem geven. Met mijn leeftijd moet ik die doelgroep kunnen bereiken.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

• Jongeren meer betrekken bij de politiek
• Almere veilig, heel en schoon houden
• Almeerders een stem geven

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?
De VVD is een volkspartij, dus ik wil bereikbaar zijn voor de Almeerders. Dat ze me bellen of mailen als ze met vragen zitten. Daarbij kan ik niet altijd het antwoord geven wat ze wensen, maar dat zal ik ze dan proberen uit te leggen.

Nevenfuncties

  • Verenigingscoördinator VVD
  • Lid van Verdienste JOVD

Deel deze pagina: