Raadswijzer (wie)

Leida Höhle

PvdA

Personalia

Leida Höhle

Roepnaam: Leida


Portefeuille:

Niet opgegeven.

Contactgegevens:

lhohle@almere.nl

Bestuursfuncties:

  • Gemeenteraad 2018-2022 - Raadslid PvdA
    Volgt per 1 januari 2019 Kerim Iskender op als fractievoorzitter.

  • Gemeenteraad 2022-2026 - Raadslid PvdA

Even voorstellen

Even voorstellen
Ik ben een 34-jarige Almeerse, alhoewel dat bij mijn geboorte nog geen stad was, maar onder de Zuidelijke IJsselmeerpolders (ZIJP) viel. Ik ben opgegroeid in de Stedenwijk en woon nu zo’n vijf jaar in Poort. Almere is echt mijn stad. Ik ben trots op wat er bereikt is.

Waarom ben je actief in de politiek?
Van jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in het nieuws, maar ook in politiek. Zeker toen ik merkte dat ons land steeds meer polariseerde, vond ik dat ik een keuze moest maken. Ik koos voor de PvdA. Ik geloof dat de basis van welzijn in de mensenrechten ligt. En ik geloof in solidariteit. Er moet voor iedereen plaats zijn. En als er iemand door het ‘vergiet’ dreigt te vallen, vang je die op.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

• Onderwijs is zeer belangrijk. Het dreigende lerarentekort zal Almere hard raken. Er zijn goede leraren nodig om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Daar moeten we op anticiperen.
• Het is heel pijnlijk te constateren dat er in Almere kinderen zijn die niet naar school gaan. Ieder kind heeft recht op onderwijs. Thuiszitters moeten naar school. • Beter beheer en onderhoud. Ik vind dat we moeten uitkijken dat Almere vervuilt. Ik kijk uit over het Cascadepark en daar kom ik zo vaak zwerfvuil tegen. Helaas zien we dat in de hele stad. Wat mij betreft gaan we dat veranderen.

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?

Ik wil me echt inzetten dat Almere schoon, heel en veilig is. Het is een mooie stad, maar het kan fraaier. En ik wil me graag aansluiten bij de woorden van de overleden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan: ‘laten we wat liever zijn voor elkaar’. Dat hebben we hard nodig allemaal.

Nevenfuncties

  • Database marketeer Nederlandse Loterij

Deel deze pagina: