Agendawijzer

Actualiteiten 21 december 2023

Raadsnummer: 23339

Geschreven op: 22-12-2023 | Laatst bewerkt op: 12-01-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Illustratie van een vraagteken in een doolhof

Er waren vragen over de emissievrije zone en daarnaast over het feit dat de GGD eigenstandig heeft besloten drie dagen eerder te stoppen met het aanbieden van coronavaccinaties.

Waar gaat het over?

Er zijn vragen gesteld over de gevolgen voor inwoners en bedrijven die zich in de toekomst in een emissievrije zone bevinden. Het college College = college van B&W gaat werken aan een convenant, waar bewoners en andere betrokkenen in meegenomen worden. Het college gaat werken met deze emissievrije zones, en wil vooral de boodschap uitdragen dat men zich hier op moet gaan voorbereiden. Het college wijst op de website www.opwegnaar6.nl, hier kan je zien welke ontheffingen er gaan gelden. 
 
De andere vragen gingen over de coronavaccinaties. De GGD heeft zonder het college te informeren besloten drie dagen eerder te stoppen met het aanbieden van coronavaccinaties, voornamelijk vanuit praktische overwegingen. Daar is het college niet blij mee, en gaat hierover in gesprek met de GGD.  Het college is niet van plan om voor deze 3 dagen een alternatief aan inwoners aan te bieden, aangezien inwoners al een aantal maanden de gelegenheid hadden om zich te laten vaccineren. 

Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: actualiteiten
Raadsnummer : 23339 23340