Agendawijzer

Almere 50 jaar

Raadsnummer: 24208

Geschreven op: 18-07-2024 | Laatst bewerkt op: 18-07-2024 | Status onderwerp: nog niet geagendeerd

Afbeelding:Jubileum

Almere 50 jaar: Een mijlpaal om trots op te zijn

Waar gaat het over?

Het document bespreekt de viering van het 50-jarig jubileum van Almere. Op 1 december 2025 is het precies vijftig jaar geleden dat de eerste bewoners zich in Almere Haven vestigden. Het college College = college van B&W van burgemeester en wethouders wil dit jubileum op een bijzondere manier vieren om de trots op de stad te versterken en de identiteit van Almere te benadrukken. Het plan is om verschillende activiteiten te organiseren die de geschiedenis, het heden en de toekomst van Almere belichten. Er is een peiling gehouden onder de inwoners om te achterhalen hoe zij over deze viering denken, waarbij 3.340 respondenten hun mening hebben gegeven. Ook zijn er gesprekken gevoerd met bedrijven, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen. Deze partijen steunen het idee en zien de viering als een kans om de verbinding tussen bewoners te versterken en de sociale cohesie te bevorderen.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraad bespreekt dit voorstel om te bepalen hoeveel steun er binnen de raad is voor de viering van het 50-jarig jubileum van Almere. Het college wil de mening van de raad horen over de voorgestelde activiteiten en de financiële consequenties daarvan. Het doel is om een gezamenlijke visie te ontwikkelen en te bepalen welke kaders er gesteld moeten worden voor de viering. Deze input zal vervolgens gebruikt worden om een definitief voorstel te maken voor de Programmabegroting 2025. Door de raad te betrekken in het besluitvormingsproces, wil het college ervoor zorgen dat de viering van het jubileum breed gedragen wordt en aansluit bij de wensen van zowel de inwoners als de vertegenwoordigers van de stad.

 


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Bijzondere projecten (Floriade, Oosterwold, en dergelijke)
Tags: jubileum
Raadsnummer : 24208