Agendawijzer

Almere Pampus

Geschreven op: 16-03-2023 | Laatst bewerkt op: 20-06-2023 | Status onderwerp: afgerond

Foto van de Brikweg in Almere Pampus met een bord waarop het woord modder staat

De raad luistert, vraagt en bespreekt met deskundigen en inwoners de toekomst van Almere Pampus.

20 juli 2023 - Plenair, besluit:

  • Motie vreemd: Almere Pampus (23168) AANVAARD 26/17 


Waar gaat het over?

De ontwikkelingen in dit stukje Almere zijn al eerder in de raad aan de orde geweest. Maar toen ging het om concrete plannen om ergens iets te doen. De bespreking op de 23e heeft een hele andere insteek. Nu wil de raad erover praten zonder tijdsdruk en zonder dat er directe belangen van bijvoorbeeld inwoners spelen. Dit is een voorbeeld van een bespreking aan de 'opgaventafel'. Het gaat om een onderwerp dat veel betekent voor de stad, dat groot en omvangrijk is en waar veel van afhangt. Het wordt dan ook een vergadering die er anders kan uitzien dan we gewend zijn. Sowieso omdat meer raadsleden van dezelfde partij kunnen meepraten. En ook omdat veel tijd en ruimte wordt gegeven aan deskundigen, inwoners of organisaties in de stad. Het moet een bespreking zijn waar we allemaal van kunnen leren. Waardoor we een beter idee krijgen wat we met dit gebied in de toekomst willen.

Dat er veel informatie te halen valt blijkt wel uit de agenda:

  • Presentatie stand van zaken ‘Werkagenda Pampus’ door Paola Huijding en Bob van Ree, projectdirecteuren Almere Pampus van de gemeente Almere.
  • Lezing ‘Stedelijke ontwikkeling met oog voor de toekomst’ door Friso de Zeeuw, em. praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft.
  • Lezing ‘Mensen maken de stad’ door Radboud Engbersen, projectleider Sociale Basis Movisie.
  • Lezing ‘Almeerse kwaliteit’ door Bas ten Brinke, architect en oud-voorzitter Welstandcommissie Almere.
  • Gelegenheid voor vragen en discussie.

Deze bespreking aan de opgaventafel is belangrijk voor de stad en misschien wel razend interessant voor u. Daarom staat hij gepland in de raadzaal tussen 19.00 en 21.00 uur. Ruimte zat. En u weet, de Politieke Markt is vrij toegankelijk, dus kom erbij!

U vindt de stukken in onze documentwijzer.

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=Almere%20pampus&sort=date_desc

Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Vergelijkbare artikelen
Artikel delen:
Portefeuille categorie: Stadsontwikkeling (ontwikkeling en vernieuwing)
Tags: opgaventafel
Raadsnummer : 23168 23071