Agendawijzer

Boardletter 2021

Raadsnummer: RG432

Geschreven op: 03-12-2021 | Laatst bewerkt op: 24-03-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Financiele rapportage

De onafhankelijke accountant van de raad beoordeelt de financiën van de gemeente. Met een tussentijdse rapportage, de 'Boardletter', informeert hij de raad.

2 december 2021 - Carrousel afgerond.

Een uurtje stond er op de agenda. De accountant is inmiddels een goede bekende van deze raad en geniet het volle vertrouwen. De bespreking ging vooral over het verhelderen van onduidelijkheden over de wijze waarop de jaarrekeningcontrole gaat plaatsvinden. Maar ook werd in positieve zin de vinger gelegd bij wat de gemeente allemaal doet om de financiële huishouding steeds beter te laten verlopen, zoals risico’s in kaart brengen en daarop sturen, meer inzicht geven in de begroting en keuzeruimte voor raadsleden en de accountant om hulp vragen bij lastige dossiers. De raad kon er verder wel mee akkoord gaan daarmee is dit onderwerp meteen afgerond.

Waar gaat het over?

De onafhankelijke accountant van de raad beoordeelt de financiën van de gemeente. Sowieso ten tijde van de jaarrekening, maar tussentijds doet hij dat ook in een Boardletter; een schriftelijke rapportage van de tussentijdse werkzaamheden voor de jaarrekeningcontrole van de gemeente. Je zou kunnen zeggen: wat is de stand van zaken en wat zijn de belangrijkste kwesties om in de gaten te houden. De managementsamenvatting van de Boardletter is maar vijf A5 pagina's. Best gemakkelijk te lezen, dus kijk eens wat u ervan vindt.

Waarom praat de raad hierover?

De raad moet het werk van het college College = college van B&W (=de gemeente) controleren namens de inwoners.

Waar vind ik de documenten?

Bij de agendering op 2 december.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: financien
Raadsnummer : RG432