Agendawijzer

Evenementenstrand vaker gebruiken

Raadsnummer: 23241

Geschreven op: 05-10-2023 | Laatst bewerkt op: 22-12-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van groot festival op Almeerderstrand

Kunnen al in 2024 wat vaker meerdaagse festivals op het Almeerderstrand komen?

Voor de berichtgeving hierover hebben wij dit onderwerp toegevoegd aan het onderwerp Agenda Toerisme en Recreatie (23246). Volg daar de verslagen van de behandeling. Ga naar 23246.


Waar gaat het over?

Als u er deze (na)zomer was, dan zag u dat het Almeerderstrand helemaal is veranderd; het is veel groter geworden. Er is een enorme plak zand bijgekomen en een van de redenen daarvoor was om daarmee ruimte te maken voor evenementen en festivals. Vooral omdat de grotere, zoals Strandfestival Zand en het Free Festival, heel veel tijd kosten om op te bouwen en af te breken en al die tijd kon de gewone bezoeker dan het strand niet op. Of minder. Nu blijft het 'gewone' strand gewoon voor de strandbezoekers beschikbaar. 

Er mogen per jaar maar vier evenementen met veel geluid op het strand. De gemeente noemt dat 'geluidsdagen.' Maximaal één evenement van meer dagen en maximaal twee evenementen van een dag. Om meer evenementen te kunnen toestaan moet eerst het bestemmingsplan voor dit gebied worden vernieuwd. Dat moet zorgvuldig, iedereen moet kunnen meepraten, dus kost dat veel tijd. Verwachting is in de loop van 2024. Dat betekent dat voor vergunningen in de zomer van 2024 niet op tijd kunnen worden gegeven. Dus komen er in 2024 gewoon maximaal vier geluidsdagen.

Lang verhaal kort: een raadslid stelt voor om te kijken of er op de een of andere manier misschien toch sneller meer geluidsdagen mogen en ze ook anders te verdelen. Vooral om meerdaagse evenementen mogelijk te maken. En ook of het college College = college van B&W dat een beetje snel wil doen, want zij moeten over de evenementenkalender 2024 in december een besluit nemen.

Waarom praat de raad hierover?

Raadsleden weten wat er in de stad speelt en kunnen plannen voorstellen als ze verbeterkansen zien. Maar natuurlijk moet de hele raad het daar wel mee eens zijn. Daarom schreef het raadslid een motie vreemd. 

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=evenementenstrand


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

2 november 2023 - Dit onderwerp wordt tegelijk met de agenda besproken. We behandelen beide onderwerpen daar 23246

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Sport, recreatie en toerisme
Tags: festival
Raadsnummer : 23241