Agendawijzer

Leidraad Schone Leefomgeving

Raadsnummer: 24193

Geschreven op: 11-07-2024 | Laatst bewerkt op: 11-07-2024 | Status onderwerp: nog niet geagendeerd

Afbeelding:Schoon

Nieuwe aanpak voor een schone Stad

Waar gaat het over?

De Leidraad Schone Leefomgeving beschrijft de plannen van de gemeente Almere om de stad schoner te maken. De richtlijn omvat diverse maatregelen die stadsreiniging uitvoert, zoals het verwijderen van bladeren, legen van prullenbakken en opruimen van zwerfafval. Het doel is om een schone en gezonde omgeving te creëren voor bewoners, dieren en de natuur. De leidraad legt de nadruk op preventie van afvaloverlast, betrokkenheid van bewoners, en het gebruik van duurzame middelen. Daarnaast worden nieuwe richtlijnen voor het plaatsen van prullenbakken ontwikkeld om afval beter te beheren en overlast te verminderen.

Waarom praat de raad hierover?

Het college stelt met de Leidraad Schone Leefomgeving voor om Almere schoner en leefbaarder te maken. Door in te stemmen met de drie voorgestelde speerpunten wil het college de aanpak van afvaldumpingen en zwerfafval intensiveren. De nadruk ligt op beheer dat gericht is op de ervaring van bewoners en op duidelijke richtlijnen voor het plaatsen van prullenbakken. Dit alles is gebaseerd op eerdere stadsconsultaties en ervaringen van bewoners en ondernemers. Het doel is om zwerfafval te verminderen en de tevredenheid van de inwoners over de openbare ruimte te verhogen zonder extra kosten te maken.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24193


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Wonen, leefbaarheid
Tags: afval
Raadsnummer : 24193