Agendawijzer

Lombokstraat nieuwbouwflat

Raadsnummer: 23248

Geschreven op: 29-09-2023 | Laatst bewerkt op: 03-10-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Illustratie van het nieuwe wooncomplex aan de Lombokstraat

Mogen de plannen afwijken van het bestemmingsplan?

De officiële titel van dit onderwerp is: Raadsvoorstel Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de bouw van een woongebouw met 121 woningen en 2 bedrijfsruimten in de Indische buurt in Almere Buiten (23248). 
De redactie vindt die titel te nietszeggend en denken dat omwonenden zich onvoldoende realiseren dat het om hún woonomgeving gaat. Daarom pasten wij de publicatietitel van het onderwerp aan in Lombokstraat nieuwbouwflat.


Waar gaat het over?

De gemeente wil veel nieuwe woningen bouwen. En daarom stemde de raad eerder al in met plannen voor extra sociale huurwoningen. Maar vervolgens moeten die huizen ook gebouwd worden. Woningcorporatie Ymere wil nu graag 121 sociale huurwoningen en twee bedrijfsruimten bouwen op een kavel tussen de Evenaar en de Lombokstraat.

Waarom praat de raad hierover?

Op een aantal punten wijken de bouwplannen af van wat er volgens het bestemmingsplan mogelijk is. Met dit raadsvoorstel vraagt het college College = college van B&W om toestemming van de raad om af te wijken van dat bestemmingsplan. Daarmee wordt de bouw dan toch mogelijk.

U vindt de stukken met onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=lombokstraat


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

12 oktober 2023 - Het onderwerp stond eerst op de wegingstafel, daar besloot de raad dat er meteen over gestemd kon worden. Die stemmen vond tijdens plenair diezelfde avond plaats.

  • Lombokstraat nieuwbouwflat (23248) AANVAARD 34/4