Agendawijzer

MIPA 2021-2025

Raadsnummer: 23269

Geschreven op: 19-10-2023 | Laatst bewerkt op: 26-10-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van het zandlichaam bij de aanleg van een weg

MIPA = mobiliteits- en infrastructuur programma Almere


Waar gaat het over?

In het Mobiliteits-en Infrastructuur Programma Almere (MIPA) plant de gemeente de projecten die bijdragen aan de mobiliteit in onze stad, ofwel: hoe wij ons door de stad verplaatsen per auto, fiets, ov of lopend, etc. Meestal gaat dit dus over infrastructuur (wegen, paden, vaarwegen, etc) of verkeersveiligheid in de openbare ruimte. Ook staan er ideeën in om een bepaalde vervoerskeuze of een bepaald mobiliteitsgedrag te stimuleren. Bijvoorbeeld: liever met de fiets naar het stadscentrum dan met de auto. 

De gemeente maakt een MIPA voor een periode van vijf jaar en elk jaar een werkplan voor het eerstvolgende jaar. Gebruikelijkerwijs is er dan ook een vooruitblik voor de daaropvolgende jaren. De gemeenteraad moet zowel het plan voor de periode van vijf jaar, als de werkplannen per jaar vaststellen. Helaas staat op de site van de gemeente zelf niets over het MIPA (okt. '23). Wij houden de MIPA's (zowel het periodeplan als de werkplannen) vanaf nu op deze pagina bij.

Waarom praat de raad hierover?

In het werkplan stelt de gemeente voor om flinke bedragen uit te geven aan een hele reeks verschillende doelen. De volksvertegenwoordigers moeten daarover beslissen. Omdat raadsbesprekingen openbaar zijn, is dit voor inwoners een buitenkans om te zien wat er in hun stad of in hun directe leefomgeving gebeurt.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

Het MIPA voor de periode 2021-2025

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/RV-10%2F2021

De werkplan voor 2024 en andere stukken 

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=mobiliteits-%20en%20


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

7 december 2023 - Plenair, besluit. 

Raadsvoorstel Mobiliteits- en Infrastructuur Programma Almere (MIPA): Werkplan 2024 (23269)
Het raadsvoorstel is met algehele stemmen aangenomen.