Agendawijzer

Montessori Campus Almere

Raadsnummer: 23116

Geschreven op: 17-05-2023 | Laatst bewerkt op: 17-11-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Luchtfoto van het plangebied van de Montessori Campus

De gemeente stelt voor een stuk grond op Twentsekant uit te geven voor de Montessori Campus.


Waar gaat het over?

Al een tijd is er het idee om een Montessori Campus in Almere te bouwen. Het is voor onze stad een nieuwigheid om op één plek een campus (schoolterrein) te maken voor basisonderwijs, voorgezet onderwijs, een bibliotheek, sporthal, kinderopvang en een speelterrein. Er is ook gedacht over goede toegangswegen voor auto en fiets en een parkeerterrein. Kortom: een integraal geheel.

De beoogde plek is in het bovenste puntje van bedrijventerrein Twentsekant. Zeg maar tussen Nobelhorst en de A6, ter hoogte van bedrijventerrein Sallandsekant (aan de andere kant van de snelweg). Eerder al (RV74/2021) besloot de raad om Twentsekant gedeeltelijk te laten veranderen van bedrijventerrein in gebied voor woningen en voorzieningen. De campus is een voorziening.

Het plan is bedacht door de gemeente en de Almeerse Scholengroep. Montessori Lyceum Flevoland en GO Kinderopvang zijn betrokken. Volgens de plannen moet de school al na de zomervakantie van 2024 beginnen. De vaart erin dus.

Waarom praat de raad hierover?

Voordat op een stuk grond iets gebouwd mag worden, moet die eerst worden geactiveerd (bepalen dat de gemeente er iets mee mag doen) en daarna worden uitgegeven aan degene die er wat op gaat doen. Meestal betekent dat verkopen. De raad moet al deze acties goedkeuren.

U vindt de stukken in onze documentwijzer.

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=montessori%20campus

 


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

1 juni 2023 - Stemming.

  • Raadsvoorstel Activeren MVA-gronden voor Montessori Campus Almere Twentsekant (23116) AANVAARD 42/0