Agendawijzer

Noorderplassen-West

Geschreven op: 23-06-2023 | Laatst bewerkt op: 08-07-2023 | Status onderwerp: afgerond

Twee insprekers tijdens PM

Wat gaat er gebeuren met De Kapitein en de steigers?

2 juli 2023 - Plenair, besluit:

  • Motie  : Onafhankelijk advies over situatie Watersportvereniging Noorderplassen-West en restaurant De Kapitein (23170.001) AANVAARD 43/0

Waar gaat het over?

De raad ontving vorige week een brief van het college College = college van B&W . Daarin stond dat het college de steigers en het horecapaviljoen in Noorderplassen-West wil verkopen. Het college zegt dat de watersportvereniging geen marktconforme huur betaalt. Het is ook niet mogelijk om het paviljoen te verkopen aan de huidige uitbater, De Kapitein. Want van de rechter moeten andere gegadigden ook de kans hebben om het paviljoen te kopen. Oftewel, de verkoop moet openbaar plaatsvinden.

Waarom praat de raad hierover?

Verschillende raadsleden willen hierover in gesprek met het college. Daarom dienden zij een agendavoorstel in. Ze willen uitleg van het college over de verschillende berichten die in de media verschenen. Ook willen ze weten wat de gevolgen zijn voor de huidige ondernemer en de ligplaatshouders.

Waar vind ik de stukken?

U vindt de stukken in de documentwijzer: https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=noorderplassen-west&filters=year:FILTER%231(2023)

 

Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen: