Agendawijzer

Noorderplassen-West

Raadsnummer: 23296

Geschreven op: 23-06-2023 | Laatst bewerkt op: 09-11-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Twee insprekers tijdens PM

Wat gaat er gebeuren met De Kapitein en de steigers?


Waar gaat het over?

De raad ontving vorige week een brief van het college College = college van B&W . Daarin stond dat het college de steigers en het horecapaviljoen in Noorderplassen-West wil verkopen. Het college zegt dat de watersportvereniging geen marktconforme huur betaalt. Het is ook niet mogelijk om het paviljoen te verkopen aan de huidige uitbater, De Kapitein. Want van de rechter moeten andere gegadigden ook de kans hebben om het paviljoen te kopen. Oftewel, de verkoop moet openbaar plaatsvinden.

Waarom praat de raad hierover?

Verschillende raadsleden willen hierover in gesprek met het college. Daarom dienden zij een agendavoorstel in. Ze willen uitleg van het college over de verschillende berichten die in de media verschenen. Ook willen ze weten wat de gevolgen zijn voor de huidige ondernemer en de ligplaatshouders.

Waar vind ik de stukken?

U vindt de stukken in de documentwijzer: https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=noorderplassen-west&filters=year:FILTER%231(2023)

 


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Flink wat raadsleden willen hierover met het college  in gesprek. Eerder deze week bleek uit een analyse van een onafhankelijke onderzoeker dat de gemeente op het verkeerde spoor zit met haar plannen voor dit watersportgebied.
Een van de aanvragers van het debat (Mevr. Raijer) deed de introductie. Daarna debatteerden de raadsleden. Vanwege de politieke standpunten kunnen wij daarvan geen verslag doen. De bespreking eindigde met indienen van een motie  namens negen partijen, die oproept de verkoop aan de Kapitein te hervatten. Motie: Hervat verkoop aan de Kapitein (23296.001). De motie is aanvaard door de raad. 38/6

Artikel delen:
Portefeuille categorieën: Economie, arbeidsmarkt en bedrijfsleven, Sport, recreatie en toerisme
Tags: noorderplassen-west
Raadsnummer : 23296 23170