Agendawijzer

Ontwerpbegroting 2025 en de meerjarenraming 2026 – 2028 GGD Flevoland

Raadsnummer: 24191

Geschreven op: 11-07-2024 | Laatst bewerkt op: 11-07-2024 | Status onderwerp: nog niet geagendeerd

Afbeelding:GGD

Gezondheidsplannen voor Flevoland: Gemeenteraad bespreekt begroting GGD

 

Waar gaat het over?

De gemeenteraad van Almere bespreekt de ontwerpbegroting voor 2025 en de meerjarenraming voor 2026-2028 van de GGD Flevoland. Deze begroting bevat plannen en financiële middelen die nodig zijn voor de gezondheid van de inwoners van Flevoland. De GGD richt zich op gezondheidsbevordering, ziektepreventie en gezondheidsbescherming. Ze werken aan thema’s zoals gezond ouder worden, mentale gezondheid, en het bevorderen van een gezonde leefomgeving. Specifieke aandacht gaat uit naar kwetsbare groepen en het verkleinen van gezondheidsverschillen.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraad bespreekt deze begroting omdat de gezondheid van de inwoners een belangrijke prioriteit is. De GGD speelt een cruciale rol in het waarborgen van publieke gezondheid en in het coördineren van zorg in crisissituaties. De gemeenteraad wil ervoor zorgen dat de GGD voldoende middelen heeft om haar taken effectief uit te voeren. Daarnaast is er een behoefte aan transparantie en verantwoording over hoe publieke gelden worden besteed. De raad wil zekerstellen dat de plannen van de GGD aansluiten bij de lokale gezondheidsbehoeften en dat er aandacht is voor actuele uitdagingen, zoals de vergrijzing en de groei van de bevolking van Almere.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24191


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Een aantal raadsleden wil over dit onderwerp een bespreking. Het presidium zoekt een geschikt moment om het op de agenda te zetten.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Zorg en welzijn, gezondheid, maatschappelijke ondersteuning
Tags:
Raadsnummer : 24191