Agendawijzer

Overhevelen strategische grondvoorraad MVA Vogelhorst Fase 2

Raadsnummer: 24201

Geschreven op: 17-07-2024 | Laatst bewerkt op: 18-07-2024 | Status onderwerp: wegingstafel

Afbeelding:Kavel

Versnelling Woningbouw in Vogelhorst Fase 2

 

Waar gaat het over?

De gemeenteraad van Almere bespreekt het voorstel om ongeveer 7,5 hectare grond van de strategische voorraad in Vogelhorst Fase 2 over te hevelen naar de lopende grondexploitatie. Dit gebied, waar al kavels verkocht zijn, kan nu verder worden ontwikkeld. Dit is nodig om het ontwikkelingsplan voor Vogelhorst Fase 2 volledig uit te voeren. De kavels zullen beschikbaar worden gesteld voor particuliere woningbouw via de kavelwinkel. Het doel is om 67 nieuwe kavels in de verkoop te brengen.

Waarom praat de raad hierover?

Na de kredietcrisis van 2008 werden sommige grondstukken minder aantrekkelijk en verplaatst naar de strategische voorraad. Nu de vraag naar kavels in Vogelhorst Fase 2 weer is toegenomen sinds 2020, wil de gemeente deze gronden opnieuw in de verkoop brengen. Dit voorstel helpt de woningbouw te versnellen en voorziet in de behoefte aan zelfbouwkavels. Het overhevelen van deze grondstukken zorgt ervoor dat de grondexploitatie van Vogelhorst Fase 2 succesvol kan worden afgerond en voorkomt financiële risico's voor de gemeente.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24201


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Vergelijkbare artikelen
Artikel delen:
Portefeuille categorie: Stadsontwikkeling (ontwikkeling en vernieuwing)
Tags: grondexploitatie
Raadsnummer : 24201