Agendawijzer

Preventief fouilleren in stadscentrum

Raadsnummer: 24171

Geschreven op: 25-06-2024 | Laatst bewerkt op: 25-06-2024 | Status onderwerp: nog niet geagendeerd

Afbeelding:Politie

Veiligheid in het stadscentrum: voorstel voor preventief fouilleren

Waar gaat het over?

Het agendavoorstel van twee fracties gaat over het invoeren van preventief fouilleren in het stadscentrum van Almere. Dit voorstel komt voort uit een toenemend aantal geweldsincidenten in het stadscentrum. De indieners willen hiermee de veiligheid van bewoners, bezoekers en ondernemers verbeteren. Preventief fouilleren houdt in dat de politie zonder directe aanleiding personen en hun bezittingen kan doorzoeken op wapens en andere verboden voorwerpen.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraad bespreekt dit voorstel omdat de indieners vinden dat de huidige situatie in het stadscentrum onveilig is. Ondanks de zorgen van de politie over de toename van geweld en wapenbezit, ziet de burgemeester momenteel geen reden om preventief fouilleren in te voeren. De indieners willen de afwegingen van de burgemeester begrijpen en pleiten voor een pilot om de maatregel tijdelijk te testen en de effecten te evalueren. Daarnaast willen ze de meningen van de verschillende fracties horen over de mogelijke invoering van preventief fouilleren.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24171


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen: