Agendawijzer

Verordening financiële sturing, verantwoording en controle Almere 2023

Raadsnummer: 24001

Geschreven op: 21-12-2023 | Laatst bewerkt op: 22-03-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van ordner met rekeningen en een stempel

Goedkeuring van de Verordening financiële sturing, verantwoording en controle Almere 2023

Waar gaat het over?

Dit voorstel aan de gemeenteraad gaat over het vaststellen van de "Verordening financiële sturing, verantwoording en controle Almere 2023". Deze verordening is een document dat de financiële procedures en kaders beschrijft die binnen de gemeente Almere worden gehanteerd met betrekking tot budgettering, verantwoording en controle van de financiën. Het omvat belangrijke richtlijnen en regels met betrekking tot de omgang met gemeentelijke financiën.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraad praat hierover omdat de verordening de regels en procedures bevat die de raad en het college van burgemeester en wethouders moeten volgen bij het beheren en verantwoorden van de gemeentelijke financiën. Deze verordening is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de financiën van de gemeente op een transparante en verantwoorde manier worden beheerd. De gemeenteraad moet dit document goedkeuren omdat het de basis vormt voor de financiële besluitvorming en verantwoording binnen de gemeente. Het bepaalt hoe de begroting wordt opgesteld, hoe financiële verantwoording wordt afgelegd en hoe financiële controle wordt uitgevoerd. Daarom is het essentieel dat de raad inzicht heeft in en instemt met de regels en wijzigingen die in deze verordening worden voorgesteld.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Vanavond werd nog een laatste motie met betrekking tot dit raadsvoorstel besproken. Deze motie roept de raad op tot het instellen van een auditcommissie voor het onderwerp financiën. Volgens de indieners zijn financiën een essentieel onderdeel van het raadswerk. Door het instellen van deze commissie kan de raad meer grip krijgen op deze financiën, volgens de indiener. Een aantal fracties kon zich vinden in het pleidooi van de indieners, anderen waren hier nog niet uit. Kortom, bij de besluitvorming zullen we zien of deze motie wordt aangenomen.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Financiën
Tags: financien
Raadsnummer : 24001