Agendawijzer

Actualiteit 15 juni

Geschreven op: 16-06-2023 | Laatst bewerkt op: 04-07-2023 | Status onderwerp: afgerond

Flores woontoren op Floriade terrein

Er kwamen drie onderwerpen aan bod.

Glasplaat Florestoren (23162)

Afgelopen weekend viel een glasplaat dertien verdiepingen naar beneden van de Florestoren. Er waren gelukkig geen gewonden, maar het had zomaar verkeerd af kunnen lopen. Daarom wilde een raadslid weten hoe het college College = college van B&W herhaling voorkomt. Voor nu is er een tunnel geplaatst zodat bewoners veilig naar binnen kunnen. Daarnaast doet men onderzoek naar de oorzaak. Zodra er meer bekend is, ontvangt de raad een brief van het college.

Kunstenaars (z)onder dak (23163)

Meerdere kunstenaars kregen het bericht dat zij hun werkplekken moeten verlaten. Een raadslid wilde weten of en hoe de gemeente deze kunstenaars een nieuw onderkomen biedt. Het college wilt weten dat het gesprekken voert met de getroffen kunstenaars. Maar de opties zijn momenteel beperkt. Misschien krijgt dit onderwerp nog een vervolg in de vorm van een agendavoorstel.

Corporatiehotel Dudok (23164)

Een aantal bewoners van ‘In between places’ dreigt op straat te belanden. Hun tijdelijke contracten lopen af en ze hebben geen nieuwe woning kunnen vinden. Het college antwoordde op de vragen dat het dit signaal serieus neemt. Daarom gaat de wethouder hard op zoek naar een oplossing voor de getroffen bewoners.

Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.