Agendawijzer

Actualiteit 20 april

Raadsnummer: 23114

Geschreven op: 20-04-2023 | Laatst bewerkt op: 21-04-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van een kale peer (lamp) aan een plafond.

Actualiteit 20 april 2023

Waar gaat het over?

De ingediende vragen gingen over de publicatie van informatie die via een Woo-verzoek (Wet open overheid) is opgevraagd.

Informatie die door de gemeente naar aanleiding van een Woo-verzoek openbaar wordt gemaakt, moet de gemeente volgens de wet publiceren zodat deze voor iedereen toegankelijk wordt. In Almere lukt dat nog niet, door de technische beperkingen van de website van de gemeente (almere.nl). De indiener vroeg het college College = college van B&W wanneer dit wel gaat lukken, wat daarvoor nodig is en of het college tot die tijd informatie wel op andere manieren voor iedereen toegankelijk maakt.

De wethouder zei hopelijk in 2024 en tot die tijd alleen als de verwachting bestaat dat het efficiënt is dat te doen, omdat er meerdere Woo-verzoeken over hetzelfde onderwerp kunnen komen. Verschillende raadsleden vonden het eigenlijk jammer dat dit onderwerp niet uitgebreider besproken kon worden. In het actualiteitenhalfuur is ruimte voor maar drie vragen. Best mogelijk dat het onderwerp nog een keer terugkeert.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: actualiteiten
Raadsnummer : 23114