Agendawijzer

Actualiteit 23 februari

Raadsnummer: 23063

Geschreven op: 24-02-2023 | Laatst bewerkt op: 04-03-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Kandidatenlijst verkiezingen met rood potlood en hand

Drie onderwerpen in het actualiteitenhalfuur van 23 februari 2023.

Waar gaat het over?

Onrust op de markt

De markt in Almere Stad heeft een nieuwe inrichting gekregen. Dat leidt tot onrust onder de marktondernemers. Ook vinden ze dat het de markt minder aantrekkelijk maakt. Daarom stelde een raadslid hier vragen over. De portefeuillehouder begrijpt de zorgen goed en is daarom in gesprek met de ondernemers.

Overplakte verkiezingsborden

Over een paar weken vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen plaats. Een raadslid had vragen over het plakbeleid voor verkiezingsposters. De portefeuillehouder gaf aan dat de gemeente zich aan de wet houdt. Ook wordt onderzocht hoe gemeentelijke plaklocaties vrijgehouden kunnen worden voor uitingen van politieke partijen. Zo moeten zij zich kunnen presenteren aan de kiezer.

Onjuiste wmo indicaties

Volgens een raadslid gaat het niet altijd even goed bij maken van een indicatie voor de wmo. Daarom stelde zij vragen aan de wethouder. Die bevestigde dat niet alles is goed is gegaan. Maar het is nog te vroeg om hier serieuze conclusies uit te trekken. Het raadslid wil graag verder spreken over dit onderwerp. Daarom kondigde ze een agendering aan. Wordt dus vervolgd.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.