Agendawijzer

Actualiteiten 12 oktober 2023

Raadsnummer: 23266

Geschreven op: 13-10-2023 | Laatst bewerkt op: 19-10-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:IJmeer met Amsterdam op de achtergrond

Het ging over een vuurwerkverbod, het leerlingenvervoer (23267) en de IJmeerverbinding.

Waar gaat het over?

12 oktober 2023 - Drie onderwerpen in het vragenhalfuurtje voor de wethouder.

Vuurwerk 23266

Dit onderwerp komt elk jaar op de een of andere manier wel in de raad. Dit keer wilde een raadslid weten of er een gedeeltelijk vuurwerkverbod komt en wat de plannen voor handhaving zijn. De wethouder zei dat het college College = college van B&W binnenkort raadsbrief stuurt. Er komt weer een gedeeltelijk vuurwerkverbod. Net als vorig jaar. 

 Leerlingenvervoer 23267

Een raadslid denkt dat kinderen vaak te laat komen of helemaal niet op hun bestemming worden gebracht, omdat het leerlingenvervoer niet goed geregeld is. Maar de wethouder zegt dat dit niet zo is. Dus is er geen reden voor extra maatregelen. Eerdere problemen zijn opgelost en college is blij met inzet van de vervoerder op dit moment. 

 IJmeerverbinding 23268

In het verleden verbond Almere de groei van de stad aan een IJmeerverbinding, inclusief een autoverbinding. Een raadslid denkt dat de gemeente Almere die verbinding inmiddels heeft losgelaten. Maar de wethouder zegt dat dit niet zo is. De autobereikbaarheid van Almere is continu onderwerp van gesprek binnen de MRA. Verschillende vormen worden onderzocht. Vast staat dat de bereikbaarheid van Almere en Almere Pampus een randvoorwaarde blijft om verder te kunnen bouwen. 'De raadsuitspraken staan bij het college op het netvlies,' zo zei de wethouder.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: actualiteiten
Raadsnummer : 23266 23267 23268