Agendawijzer

Actualiteiten 20 juli 2023

Geschreven op: 21-07-2023 | Laatst bewerkt op: 21-07-2023 | Status onderwerp: afgerond

Foto van gebouw de Aardbei in Almere Stad

Drie onderwerpen tijdens het vragenuur.

Het NCCW-terrein heeft aandacht nodig (23219)

Het pand staat al een hele tijd leeg. Eerst woonde er een beheerder en was er camarabewaking. Maar daar is eigenaar mee gestopt en er is contact geweest tussen gemeente en eigenaar hierover omdat er ook een aantal incidenten hebben plaatsgevonden. De eigenaar wordt door de gemeente geïnformeerd over de sloop en risico's vanwege de aanwezigheid van asbest.

De eigenaar moet het pand goed afgesloten houden en moet ontoegankelijk zijn voor derden. Er staan ook hekken om het pand. Daarmee worden de risico's voor omwonenden zoveel mogelijk beperkt. Maar de risico's van asbest zijn pas weg als dit ook daadwerkelijk verwijderd wordt. Maar daarover zijn de gesprekken tussen gemeente en de eigenaar dus nog gaande.

Vervolgvragen op de schriftelijke beantwoording 'vrijbrief voor zedendelicten' (23220)

Een raadslid stelde eerder schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een incident met een zedendelinquent, maar vond dat het college College = college van B&W onvoldoende antwoorden gaf. De werthouder zei dat het college en de burgemeester niet bevoegd waren deze vragen te beantwoorden, omdat de zaak bij het Openbaar Ministerie ligt. De indiener verweet de portefeuillehouder ook dat hij niet erg empathisch had gereageerd in zijn eerdere schriftelijke reactie.

Dat zette de portefeuillehouder nu recht door te zeggen dat dit soort delicten onacceptabel zijn en echt niet mogen gebeuren. Het is zeer verdrietig voor het slachtoffer. Dat dit medeleven niet in de schriftelijke reactie staat had volgens hem te maken met het type vraag dat is gesteld. Empathie gaat zeker uit naar het slachtoffer, maar de portefeuillehouder vindt dat er suggestieve vragen zijn gesteld waar hij niet op in hoeft te gaan.

Sociaal woonproject de Aardbei in Almere (23221)

Een raadslid constateert dat in september huurcontracten van 'de Aardbei' aflopen, waardoor bewoners van geen onderkomen meer hebben. De portefeuillehouder zei dat de gemeente bij dit project helemaal niet betrokken is en daarom ook niet op de vragen kan antwoorden. Maar hij heeft de vragen wel bij de verhuurder gesteld en zegde toe dat hij antwoorden meteen naar de raad doorstuurt.

Tijdelijke huurcontracten hebben voordelen, maar ook nadelen, dat is wel duidelijk. De portefeuillehouder geeft aan dat de gemeente hard werkt aan het opschroeven van de woningvoorraad. Dat is de enige manier om het woningtekort op te lossen.

Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen: