Agendawijzer

Actualiteiten 5 oktober 2023

Raadsnummer: 23258

Geschreven op: 06-10-2023 | Laatst bewerkt op: 14-10-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Zwartwitfoto van iemand die zich achter zijn hand verschuilt

Drie onderwerpen tijdens het vragenuur.

Waar gaat het over?

Bestrijding huiselijk geweld

Almere is koploper in Nederland als het aankomt op huiselijk geweld. Absoluut niet iets om trots op te zijn. In een interview met de krant zei wethouder De Jonge niet te weten hoe de gemeente dit probleem kan aanpakken. Dat leidde tot zorgen bij een van de raadsleden. Daarom stelde hij vragen. De wethouder herhaalde dat het om een ingewikkeld probleem gaat. Er zijn geen kant-en-klare oplossingen. Maar het college College = college van B&W staat open voor suggesties van de raad. Daarop besloot de vragensteller dit onderwerp te agenderen voor een vervolgbespreking.

Medewerkers De Overloop op non-actief gezet

Woonzorgcentrum De Overloop besloot deze week een aantal werknemers op non-actief te zetten. Een raadslid maakt zich zorgen over de gevolgen voor de zorgverlening en stelde daarom vragen. De wethouder antwoordde dat de zorg voor cliënten gelukkig niet in het geding komt. Dit is puur een zaak voor het woonzorgcentrum zelf. Daarom is de gemeente verder niet betrokken bij het verdere verloop.

Afsluiting Gerrie Knetemanpad

Inwoners stuurden een brief naar de raad over de afsluiting van dit fietspad. De alternatieve route is lang, onhandig en onveilig, zo stelden zij. Naar aanleiding van die brief stelde een raadslid vragen aan het college. De wethouder gaf toe dat er sprake is van overlast. Maar andere alternatieve routes kennen ook hun nadelen. Daarbij zegde de wethouder wel toe om een oplossing te zoeken voor het onverlichte deel van de omleidingsroute.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.