Agendawijzer

Actualiteiten 8 december

Raadsnummer: rg373/2022

Geschreven op: 09-12-2022 | Laatst bewerkt op: 16-12-2022 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van een carrouselvergadering van de Raad van Almere met flink wat publiek in Zaal Stad in het stadhuis.

Drie onderwerpen in het actualiteitenhalfuur: gemeentesecretaris, Floriade ontmanteling en Spoorbaanpad.

Waar gaat het over?

In het actualiteitenhalfuur werden drie onderwerpen besproken.

De gemeentesecretaris

Min of meer verrassend gaf de (waarnemend) gemeentesecretaris aan eind van dit jaar te stoppen. Gedacht werd dat hij zou aanblijven tot er een nieuwe is aangenomen. Een aantal raadsleden vroeg zich af wat er is veranderd dat hij nu tóch eerder afscheid neemt en een wilde er in het actualiteitenhalfuur met de wethouder over praten. De portefeuillehouder zei dat de huidige interim gemeentesecretaris feitelijk aan het einde van de termijn van het tijdelijke contract is gekomen en dat hij er zelf voor heeft gekozen dat niet te verlengen. Ondertussen gaat de werving voor een nieuwe vaste gemeentesecretaris gewoon door. En veel meer viel er niet over te zeggen, zo leek het.

Ontmanteling

Over dit onderwerp werd al eerder gesproken: gaat de Floriade BV de verschillende stukken op het voormalige Floriadeterrein op tijd opleveren aan de ontwikkelaar van de woonwijk Hortus. 'Ja hoor,' zei de wethouder. Alles loopt op schema en ze verwacht dat de planning gehaald wordt. Wel kunnen er nog 'opleverpunten' komen, net als bij de verkoop en overdracht van een woning, maar ook hier maakt het College College = college van B&W zich geen zorgen over.

Spoorbaanpad dicht

De raad maakte zich zorgen nu opeens twee fietsbruggen zijn afgesloten en alle fietsverkeer plotseling wordt omgeleid. Hoe kan dit? De plannen dateren al van 2019, de bruggen zouden al in 2021 vervangen zijn. En ook: waarom werd hier zo laat pas over gecommuniceerd met de stad begin deze week? De raad had ook behoefte aan duidelijkheid over de vervolgstappen. De wethouder gaf aan de het college er eveneens van baalde. Er waren (technische) tegenvallers geweest en vertraging met dingen uitzoeken. Maar hij zei ook dat de gemeente de bruggen al een hele tijd extra in de gaten houdt, waardoor de onveiligheid nu was opgemerkt. Hij kon niet aangeven wanneer hij met plannen voor een snelle oplossing kon komen. Er moet nog veel onderzocht worden. Hij verwacht wel dat de bruggen eind 2023 vernieuwd zijn. Maar of er in de tussentijd lichte reparaties of ingrijpende operaties komen, hij wist het nog niet. Hij zei dat raad zo snel mogelijk te betrekken in het vervolg.

Alle onderwerpen zijn hiermee voldoende besproken.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.