Agendawijzer

Alliander, lening

Raadsnummer: RV95

Geschreven op: 07-12-2021 | Laatst bewerkt op: 24-03-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Foto van een hoogspanningsmast

Alliander is de organisatie die in Almere (onder andere) het gas- en elektriciteitsnetwerk beheert. Ze moeten de komende jaren veel investeren om aan de doelen van de energietransitie te voldoen. Daarvoor is veel geld nodig. De gemeente is aandeelhouder van Alliantie.

25 november - Besluit

Raadsvoorstel Financieringsverzoek Alliander (RV-95) AANVAARD 43/1
(De raad gaat akkoord ermee akkoord dat de gemeente een obligatielening aan Alliander verstrekt.)

18 november carrousel

Er zijn twee moties Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. ingediend die besproken werden. Uiteindelijk werd een motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. terug getrokken.

Waar gaat het over?

Alliander vraagt aan alle aandeelhouders, waaronder Almere, om bij te dragen aan een lening. Ze vragen tussen de 3,5 en 4,5 miljoen. Het college College = college van B&W stelt voor dit te doen. Op 11 november bespreekt de raad dit onderwerp voor het eerst, vooruitlopend op het gesprek over de warmtetransitie. Alliander heeft namelijk voor 30 november uitsluitsel nodig.

Waarom praat de raad hierover?

De afweging die de raad (vooral) moet maken is of deze lening genoeg van publieke belang is om op te wegen tegen de risico's van het uitlenen van zo'n bedrag.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Economie, arbeidsmarkt en bedrijfsleven
Tags: alliander
Raadsnummer : RV95