Agendawijzer

Bloemenmanden

Raadsnummer: 23129

Geschreven op: 26-05-2023 | Laatst bewerkt op: 01-06-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van het aanbieden van een petitie in de raadzaal

De hangende bloemenmanden in het stadscentrum dreigen te verdwijnen. Bewoners vonden raadsleden bereid om dat proberen te voorkomen.


Waar gaat het over?

In deel van het stadscentrum hangen bloemenmanden (hanging baskets) aan de lantaarnpalen. Die zijn daar gekomen op initiatief van de inwoners in die gebieden. Het geeft de stad daar niet alleen een mooi aanzien, maar zorgt ook voor een sterkere onderlinge band tussen buurtbewoners.

De gemeente draagt met een jaarlijks bedrag bij aan het beheer van de manden, maar heeft laten weten daarmee te stoppen. Bewoners kwamen daarop in actie, ze organiseerden een petitie en boden die op 11 mei 2023 aan de raad aan. Daarbij lieten ze weten dat het om 9.000 euro per jaar gaat. Ze vragen de raad om zich in te spannen de manden te behouden.

Waarom praat de raad hierover?

De oproep was niet aan dovemansoren gericht. Heel wat raadsleden knikten op de 11e al instemmend. Een raadslid maakt er een motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. vreemd voor, waarin het college College = college van B&W wordt gevraagd om de manden te laten hangen. Voorstel is om de kosten van het eerste jaar te betalen uit het eigen budget van de raad en die jaarlijkse kosten daarna op te nemen in de jaarlijkse begroting.

U vindt de stukken in onze documentwijzer.

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=hanging%20baskets&sort=date_desc


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

13 juli 2023 - Plenair, besluit.

  • Motie vreemd: Hanging baskets in het stadscentrum (23129) VERWORPEN 16/27

De raadsleden vinden het een sympathiek idee en waarderen de bloemenweelde. Een aantal gaf echter aan dat het niet eerlijk zou zijn om het in dit gebied wel te betalen en de vele andere die in de stad zijn niet. Om het allemaal te betalen zou veel te duur worden.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Wonen, leefbaarheid
Tags: openbare ruimte
Raadsnummer : 23129