Agendawijzer

Bouw van twee appartementengebouwen Boomgaardweg

Raadsnummer: 24202

Geschreven op: 17-07-2024 | Laatst bewerkt op: 06-09-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Boomgaard

Toekomstige woonruimte voor jongeren: Gemeenteraad bespreekt bouwproject

Waar gaat het over?

De gemeenteraad van Almere bespreekt een voorstel van de gemeente voor de bouw van twee appartementengebouwen aan de Boomgaardweg in Parkwijk. Deze gebouwen zullen in totaal 72 wooneenheden bevatten, waarvan 36 sociale huurwoningen. De helft van deze huurwoningen is bestemd voor thuisloze jongeren, en de andere helft voor starters op de woningmarkt. Het project is onderdeel van een grotere inspanning om de dak- en thuisloosheid onder jongeren te verminderen, zoals vastgesteld in eerdere raadsvergaderingen. De gemeente Almere heeft dit plan ontwikkeld en ingediend, inclusief de benodigde wijzigingen van het bestemmingsplan, omdat de huidige bestemming op deze locaties wonen niet toestaat.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraad bespreekt dit onderwerp om een formele verklaring van geen bedenkingen af te geven, die nodig is voor de wijziging van het bestemmingsplan en de uiteindelijke bouwvergunning. De raad moet goedkeuring geven aan het voorstel van de gemeente Almere om het project juridisch en planologisch mogelijk te maken. Dit project is van belang omdat het voorziet in huisvesting voor kwetsbare jongeren, een groep waarvoor momenteel een groot tekort aan woningen bestaat. De gemeente wil ervoor zorgen dat omwonenden en andere belanghebbenden de gelegenheid krijgen om hun zienswijzen in te dienen. De gemeente wil hiermee de zorgen van de buurtbewoners adresseren, zoals mogelijke overlast, extra verkeersdruk en het verlies van groen en privacy. Door deze stappen zorgvuldig te doorlopen, hoopt de gemeente er voor te zorgen dat het project op een transparante en juridisch correcte manier wordt uitgevoerd.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24202


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

35 raadsleden stemden voor het raadsvoorstel, 8 raadsleden stemden tegen.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Wonen, leefbaarheid
Tags: woningbouw
Raadsnummer : 24202