Agendawijzer

Hitteplan voor mens en dier

Geschreven op: 19-04-2023 | Laatst bewerkt op: 04-07-2023 | Status onderwerp: afgerond

Foto van parasol tegen een blauwe lucht

De raad stelt voor om speciaal voor Almere een hitteplan te op te stellen. Zodat de negatieve gevolgen van (erg) warme perioden zoveel mogelijk beperkt kunnen worden.

Komt er een lokaal hitteplan? Ja, want het college is momenteel al volop bezig met dit onderwerp. Nog voor de zomer komt er een Visie Klimaatadaptatie naar de raad. Wanneer de raad hiermee akkoord gaat, volgt er een uitvoeringsplan. Onderdeel daarvan is ook een lokaal hitteplan.

De indiener was blij om te horen dat het college al druk bezig is met dit onderwerp. Tegelijkertijd gaat dat hitteplan er dit jaar nog niet komen. Bij andere raadsleden leefden ook nog de nodige vragen. Want waaruit bestaat zo’n hitteplan nu precies?

Na afloop van de bespreking trok de indiener de motie in. Daarom is het nu wachten op de plannen van het college.


Waar gaat het over?

In de raad is het idee ontstaan om een Almeers hitteplan voor mens en dier op te stellen. Dat idee is in een motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. vreemd opgeschreven. Argumenten zijn (onder meer) dat het aantal warme dagen in Flevoland is gestegen, dat extreme warmte problemen bij mensen en dieren kan veroorzaken en dat ook elders in het land al met hitteplannen wordt gewerkt. Met een lokaal (Almeers) hitteplan zou de gemeente zich beter kunnen voorbereiden op steeds hetere dagen en ziekte en oversterft van mens en dier zoveel mogelijk kunnen voorkomen.

Waarom praat de raad hierover?

Een raadslid stelt voor dit onderwerp op de Politieke Markt te bespreken.

U vindt de stukken in onze documentwijzer.

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=hitteplan&sort=date_desc


 

Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Duurzaamheid, ecologie, dierenwelzijn
Tags: ecologie
Raadsnummer : 23113