Agendawijzer

Jeugd Flevoland

Raadsnummer: RV94

Geschreven op: 12-11-2021 | Laatst bewerkt op: 11-07-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Foto van voetbalveldje met spelende jongens

 

De regio (provincie Flevoland) moet een visie hebben op de jeugdhulp. Alle gemeenteraden in de provincie moeten daar een besluit over nemen.

Besproken en ok.

11 november 2021 -  Het document ligt voor, de visie is duidelijk. En voorzover die niet duidelijk was, beantwoordde de wethouder de vragen. De raadsleden wisselden hun meningen uit. Het onderwerp werd afdoende besproken, dus het kan door naar besluitvorming.

Waar gaat het over?

Er komt een wetsvoorstel aan, waarin is opgenomen dat jeugdhulpregio’s de specialistische jeugdhulp en jeugdbescherming meer samen moeten uitvoeren. Als antwoord hierop is er een resolutie aangenomen door de algemene ledenvergadering van de VNG waarin staat dat regio’s een visie moeten hebben op jeugdhulp. Deze regiovisie Jeugdhulp Flevoland ligt nu ter bespreking voor. De titel van de visie is ‘Samen, dichtbij en leren wat werkt’ en dit zijn ook gelijk de drie onderdelen waarlangs de visie is opgebouwd. 

Waarom praat de raad hierover?

Het gaat hier om een regiovisie voor heel Flevoland. De gemeenteraden van alle gemeenten in de provincie zijn -gezamenlijk- degene die de besluiten hierover moeten nemen.

Waar vind ik de documenten?

In de gesprekswijzer vind je de belangrijke stukken.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen: