Agendawijzer

Metropool Regio Amsterdam - agenda 2025-2028

Raadsnummer: 24246

Geschreven op: 22-10-2024 | Laatst bewerkt op: 22-10-2024 | Status onderwerp: wegingstafel

Afbeelding:Mra

Grensoverstijgend samenwerken

Waar gaat het over?

Kwaliteit van het onderwijs, voldoende woningaanbod of de versnelde ontwikkeling van het elektriciteitsnet; het zijn voorbeelden van thema's die de gemeentegrens overstijgen. Dat betekent dat je met regionale samenwerking meer kunt bereiken. Als gemeente geeft Almere daar onder meer vorm aan via de Metropool Regio Amsterdam (MRA) waar ook belangrijke partners als Amsterdam en Lelystad deel van uitmaken. Voor de komende jaren hebben de gemeenten en partijen die hieraan deelnemen een agenda opgesteld. Daarin bepaalt de regio met elkaar welke doelen en ambities er voorrang moeten krijgen en hoe daar handen en voeten aan te geven is.   

Waarom praat de raad hierover?

Het college is als dagelijks bestuur namens Almere lid van de MRA en vraagt de raad om in te stemmen met de agenda voor de komende jaren. Bij die agenda hoort ook een begroting en een uitvoeringsprogramma. Het is aan de raad om te beoordelen of de doelen die Almere heeft binnen het samenwerkingsverband hierin voldoende uit de verf komen, en of de ambities in lijn zijn met wat de raad belangrijk vindt. In een eerder stadium hebben de raden van Almere en Lelystad hiervoor al samen met de Provinciale Staten van Flevoland richting gegeven via een aantal voorstellen. Die zijn nu in een aangepast voorstel voor de agenda verwerkt.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24246


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Samenwerkingen regionaal en internationaal
Tags: mra, regionale samenwerking
Raadsnummer : 24246