Agendawijzer

MRA inbreng voor agenda 2024-2028

Raadsnummer: 23190

Geschreven op: 20-04-2023 | Laatst bewerkt op: 07-07-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Schermafbeelding van de voorpagina van de MRA website

De samenwerking met de MRA moet gebaseerd zijn op wat de regionale partners willen. Voor de nieuwe agenda 2024-2028 begint hiermee het ophalen van de inbreng uit Almere.


Waar gaat het over?

De MRA is een groot samenwerkingsverband van gemeente, provincies en de vervoerregio in de regio rond Amsterdam. De MRA heeft taken die voor de regio gezamenlijk van belang (kunnen) zijn. De MRA organisatie heeft de inbreng van alle samenwerkingspartners om een nieuwe 'agenda' te kunnen maken. In die agenda staan onder meer de vragen, plannen en opgaven voor de komende tijd.

De Raad van Almere kan in deze bespreking dus aangeven wat hij voor de komende vier jaar van belang vindt. Maar ook de andere Flevolandse gemeente in de MRA, Lelystad, en de provincie moeten hun inbreng leveren. De gedachte is dat een gezamenlijke inbreng uit Flevoland sterker werkt dan drie verschillende ambities.

Het gaat nu om een voorbereidend Almeers gesprek. In mei volgen meer stappen om tot een gezamenlijke opvatting te komen.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeente Almere is een van de samenwerkingspartners in de MRA en heeft dus zeggenschap over de nieuwe agenda. De raad moet als volksvertegenwoordiging uitspreken wat hij wil.

U vindt de stukken in onze documentwijzer.

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=mra%20agenda&sort=date_desc


 


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

13 juli 2023 - Wegingstafel, daarna plenair, besluit:

  • Motie vreemd: Input MRA agenda '24-'28 (23190) AANVAARD 39/4

 

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Samenwerkingen regionaal en internationaal
Tags: mra
Raadsnummer : 23190 23109