Agendawijzer

Oud worden

Raadsnummer: RV93

Geschreven op: 11-11-2021 | Laatst bewerkt op: 23-03-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Foto van jeu de boule spelers

Goud in Almere is een van de opgaves uit het coalitieakkoord. Ter bespreking ligt voor het meerjarenperspectief ‘Goed oud worden in Almere’.

Waar gaat het over?

25 november 2021 - Besluit

Raadsvoorstel Omgevingswet, programmalijn Vernieuwend Werken: Jaarrapportage 2020 en Jaarprogramma 2021/2022 (RV-98) AANVAARD 44/0

18 november 2021 - Vervolg reactie portefeuillehouder

Vervolgbespreking, want de portefeuillehouder had nog niet op alles kunnen reageren. Daarna kunnen de raadsleden in een tweede ronde nogmaals met elkaar van gedachten wisselen.

11 november 2021 - Eerste bespreking

De raadsleden wisselden meningen uit. Alle aanwezige raadsleden kwamen aan het woord, maar de portefeuillehouder had niet genoeg tijd om overal op te reageren.

Waar gaat gaat het over?

Dit gaat over 'Goud in Almere'. Dat is een van de opgaves uit het coalitieakkoord en de raad sprak er al eerder over. Nu gaat het over het meerjarenperspectief 'Goed oud worden in Almere'. De gemeente, organisatie, vrijwilligers en actieve bewoners zitten samen in een netwerk dat bijdroeg aan het voorstel. Het valt op dat in dit plan maar in één richting wordt gedacht. De raad worden eigenlijk geen alternatieven aangeboden. Verwerpt de raad het plan, wat dan? Dat betekent dat de raad eigenlijk alleen met moties Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. en amendementen de denkrichting kan bijsturen.

Waarom praat de raad hierover?

In eerder besprekingen in 2020 werd het college College = college van B&W aangeroepen de raad hierbij te betrekken.

Waar vind je de documenten?

In de gesprekswijzer staan de belangrijkste links: https://almere.notubiz.nl/document/10730759/2

 


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Wonen, leefbaarheid
Tags: generaties
Raadsnummer : RV93