Agendawijzer

Speeltuin New Brooklyn

Raadsnummer: 24221

Geschreven op: 26-09-2024 | Laatst bewerkt op: 15-10-2024 | Status onderwerp: nog niet geagendeerd

Afbeelding:Foto van voetbalveldje met spelende jongens

Beperkte toegang tot speelplekken

Waar gaat het over?

Bij de ontwikkeling van New Brooklyn in Almere Poort is gekozen voor een structuur met hofjes. Er zijn daarbij centrale gemeenschappelijke ruimtes die op sommige plekken ook van speeltuintjes worden voorzien. Bij een aantal van die speeltuinen plaatste de ontwikkelaar een stalen hekwerk. Zo’n binnenhof wordt daardoor opgedeeld en is niet langer vrij toegankelijk voor alle omwonenden. Het gevolg is dat sommige kinderen toegang hebben tot de speeltuin, terwijl andere kinderen die in een aangrenzend hofje wonen met een hek worden geconfronteerd.

Waarom praat de raad hierover?

De indiener van deze motie willen dat de speelvoorzieningen in New Brooklyn voor alle kinderen die in de hofjes wonen toegankelijk zijn. Zeker wanneer een speeltuin zich in een gemeenschappelijk binnenhof bevindt. Dan zou het niet uit mogen maken dat een bepaald deel door een andere ontwikkelaar wordt ingericht. Het risico bestaat nu bovendien dat kinderen meerdere wegen moeten oversteken terwijl ze op zoek zijn naar een speelplek. De indiener benadrukt verder dat goede verbindingen in de wijk en binnen de stad nodig zijn, zodat mensen elkaar kunnen ontmoeten.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24221


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Aan de wegingstafel van 10 oktober '24 besloot de raad om het voorstel op de agenda te zetten. Het presidium gaat op zoek naar een datum voor deze bespreking.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.