Agendawijzer

Vragenhalfuur 17 oktober 2024

Raadsnummer: 24239

Geschreven op: 18-10-2024 | Laatst bewerkt op: 18-10-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Afbeelding van vraagtekens op een plat vlak

Er kwamen drie onderwerpen aan bod

Waar gaat het over?


Toekomst van de Blauwe Reiger in gevaar
(24239)

De kunstenaars en ondernemers die op dit moment gebruikmaken van broedplaats De Blauwe Reiger hebben bericht gekregen dat de verhuurder het huurcontract niet verlengd. Zij verliezen daarmee hun werkplek en voor Almere verdwijnt er een belangrijke culturele en sociale broedplaats. Op dit moment is er geen zicht op een nieuwe locatie die het mogelijk maakt om gezamenlijk hun werkzaamheden voort te zetten. Een raadslid vroeg het college College = college van B&W wat de gemeente doet om deze broedplaats te behouden. De portefeuillehouder liet weten dat er binnenkort een evaluatie plaatsvindt waarbij ook het beleid Beleid: weten wat je wilt, hoe en wanneer. aangaande broedplaatsen aandacht krijgt.

Steeds meer kleuren van Ultras Almere in de openbare ruimte (24241)

Een aantal raadsleden maakt zich zorgen over de verspreiding van graffiti door de supportersgroep van Almere City (Ultras) in de stad. Is dit niet gewoon vandalisme? De gemeente zou dit niet moeten tolereren. De vragensteller deed het pleidooi om de kosten voor het verwijderen te verhalen op Almere City FC, zodat de verantwoordelijkheid bij de club en haar fans ligt. De portefeuillehouder vertelde dat er contact is met Almere City om de graffiti’s aan de orde te stellen.

Verplaatsing Sporting Almere (24242)

Uit berichtgeving van 1Almere blijkt dat Sporting Almere een gesprek gehad heeft met de gemeente over mogelijke verplaatsing. Maar, in de gemeentelijke begroting voor 2025 is een verhuizing van de voetbalvereniging naar Almere Poort al opgenomen, alsof het om een voldongen feit gaat. Het raadslid dat hierover vragen stelde vindt het niet wenselijk dat inwoners via de begroting berichten krijgen. De portefeuillehouder kon zich voorstellen dat het door de vermelding in de begroting lijkt of dit besluit al is genomen. Dat is niet het geval, lichtte hij toe, maar het is een van de mogelijke scenario's.

Waarom praat de raad hierover?

Elke week krijgt de raad de kans om vragen te stellen tijdens het vragenhalfuur. Het college van burgemeester en wethouders geeft dan direct antwoord.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Vergelijkbare artikelen
Artikel delen:
Portefeuille categorieën: Kunst en cultuur, Sport, recreatie en toerisme
Tags: vragen
Raadsnummer : 24239 / 24241 / 24242