Adviescommissie 1977

Verkiezingen Adviescommissie 1977

De verkiezingen voor de Adviescommissie 1977 kenden een opzet die afwijkt van wat gebruikelijk is bij Gemeenteraadsverkiezingen. Van te voren hadden zich 11 inwoners van Almere op persoonlijke titel aangemeld bij de 'Werkgroep voorbereiding adviescommissie'.
Iedereen van 18 jaar en ouder ontving een oproep om tussen 19.00 en 20.00 uur te komen stemmen in café-restaurant 'De Roef'. Op het stembiljet kon men vijf kandidaten kiezen. Een kandidaat was gekozen als de helft-plus-één van het aantal stemmen was gehaald. Omdat niet iedereen direct het aantal vereiste stemmen kreeg, moest voor de overgebleven plaatsen opnieuw worden gestemd.

Na afloop bestond de Adviescommissie uit Robert de Boer, Henk de Clerk, H.J.A. van Dijk, Peter de Jonge en Irene Visser-Thiry. Sietske van Oogen-Visser was in eerste instantie gekozen tot 'reserve-kandidaat'.
De overige kandidaten waren W.B.J. Beckers, G.W. Dudock Smit, F.L.A.M. van Jager-van Dam, H.M.J. Otten-Hobbij en M. Slachter.

Vanwege de snelle groei van Almere werden er eerst op 26 augustus en daarna op 9 december 1977 nogmaals twee leden van de adviescommissie gekozen. Dit waren F.M. Bremer, Frans de Morée van Lierde, Rob Fassaert en Joke Spiers-Jesse.

Partij

Stemmen

Procent

Zetels

Bijzonderheden

Verkiezingsdatum 11 March 1977
Opkomstpercentage
Kiesdeler
Voorkeursdrempel
Aantal stemmen
Aantal zetels
Deel deze pagina: