Agendawijzer

BKR-registratie verkorten na schuldentraject

Geschreven op: 13-03-2023 | Laatst bewerkt op: 15-04-2023 | Status onderwerp: afgerond

Portemonnee

23 maart, een kortere BKR-registratie na het aflossen van je schulden?

  • Motie vreemd: BKR-registratie verkorten na schuldentraject (23070) AANVAARD 27/17

 


Waar gaat het over?

Soms heeft iemand zoveel schulden dat het nodig is om hulp te vragen. De gemeente kan dan helpen met een schuldentraject, waarbij een plan wordt gemaakt om de problemen op te lossen. Maar na het afronden van zo'n traject, staan mensen nog vijf jaar geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). En die registratie kan soms in de weg zitten. Bijvoorbeeld bij het kopen van een huis of bij het investeren in een bedrijf. Inmiddels hebben meerdere grote gemeenten besloten om het anders aan te pakken. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht vervalt een BKR-registratie nu na zes maanden.

De gemeente Almere onderzoekt de mogelijkheden om het beleid Beleid: weten wat je wilt, hoe en wanneer. aan te passen, maar volgens een raadslid gaat dit niet snel genoeg. Want volgens het BKR is het gewoon mogelijk om de regels te veranderen. Daarom dient hij een motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. in die oproept om de termijn zo snel mogelijk te verkorten tot zes maanden.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=bkr-registratie

Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Werk en inkomen
Tags: schulden
Raadsnummer : 23070