Agendawijzer

Actieplan geluid

Raadsnummer: RV90

Geschreven op: 12-10-2021 | Laatst bewerkt op: 23-03-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Foto van rijbanen Landdrostdreef met WTC op de achtergrond

Het college College = college van B&W dient een ontwerpplan in over hoe om te gaan met de toenemende geluidsoverlast van het wegverkeer in Almere.

Besluit

28 oktober 2021 - Tijdens de plenaire vergadering werd het voorstel van het college aanvaard met 39 voor en 2 tegen.

Carrousel

14 oktober 2021 - In deze vergadering brachten de raadsleden hun mening in. Er was aandacht voor de toename van de geluidsoverlast langs vooral de dreven. De gemeente moet hier goed de vinger aan de pols houden. Er werden moties Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. of amendementen aangekondigd. Dus het onderwerp kan voor besluitvorming door naar de eerstvolgende plenaire vergadering.

Waar gaat het over?

Elke vijf jaar moet de gemeente onderzoeken of er in de stad sprake is van geluidshinder in de buurt van de wegen. Europese wetgeving verplicht de gemeente om dit te doen. De taak om dit te onderzoeken en met een actieplan te komen ligt bij het college.

Waarom praat de raad hierover?

Het college moet de raad informeren over het actieplan door eerst een ontwerpplan in te dienen. Ook dit is een verplichting van de wet (Wet Milieubeheer). De raad kan kennis van nemen van het ontwerp en eventueel wensen of zienswijzen inbrengen. Omdat de bespreking hiervan bij de raad komt, is dat ook een goed moment voor inwoners om invloed te kunnen uitoefenen.

Waar vindt u de documenten?

Meer uitleg en handige links vindt u hier: https://almere.notubiz.nl/document/10629061/2

Het ontwerp actieplan geluid vindt u tussen de bijlagen van de agendering, hier: https://almere.notubiz.nl/bijeenkomst/812237/643e%20Politieke%20Markt%2014-10-2021


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Wonen, leefbaarheid
Tags: Infrastructuur
Raadsnummer : RV90