Agendawijzer

Boomgaardweg

Raadsnummer: rv07/2022

Geschreven op: 13-01-2022 | Laatst bewerkt op: 24-03-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Grafische illustratie inbreiding Boomgaardweg

 

Er is veel meer betaalbare woonruimte nodig in Almere. Ook voor jongeren. In de Woonvisie stelde de gemeente dat zij zo snel mogelijk 100 woonplekken wil realiseren voor dak- en thuisloze jongeren.

3 februari - Besluit

Raadsvoorstel Projectopdracht Boomgaardweg (RV-07) AANVAARD 33/12

27 januari - Bespreking afgerond

De portefeuillehouder beantwoordde de vragen van de raad die tijdens de vorige vergadering gesteld zijn. Vervolgens reageerden de fracties daar weer op. Er was een debat tussen een tegenstander van het voorstel en een aantal voorstanders. Maar het lijkt er -vrij duidelijk- op dat een meerderheid vóór het raadsvoorstel gaat stemmen. Komende week wordt erover gestemd.

20 januari - Carrousel

Vier bewoners én de directeur van de naburige GGZ-instelling spraken in. Zij zijn niet blij met de plannen van de gemeente. De directeur zei dat nieuwbouw van twee flats vlakbij de instelling, de privacy van ‘zijn’ patiënten schaadt. Dat kan hun herstel tegenwerken. De bewoners vrezen ook een vermindering van privacy, (nog) meer overlast dan er nu al is en ze zijn bang voor de veiligheid van vooral de oudere bewoners. En ze willen niet dat in het groen gebouwd wordt. Bovendien voelen zij zich misleid door de manier waarop de participatie tot nu toe verlopen is. De raadsleden waren zeer kritisch en stelden veel vragen aan de wethouder over de participatie en de overlast. Maar het dilemma is ook duidelijk: de doelgroep van jonge dak- en thuislozen moet een plekje in de stad krijgen. De wethouder toonde begrip voor de insprekers, maar geeft ook aan dat voor deze jongeren de basisveiligheid van het hebben van een huis zeer noodzakelijk is. De gemeente vraagt daarom aan de raad een uitzondering maken op het standpunt om zo min mogelijk in het groen te bouwen. Want de nood is hoog. De locatie aan de Boomgaardweg heeft al een maatschappelijke bestemming en mag worden bebouwd. Maar veel in dit proces moet nog gebeuren, dit is pas de eerste stap. Daarom wil de wethouder graag zelf met de bewoners in gesprek. Maar eerst geeft ze volgende week antwoord op de vragen van de fracties.

Waar gaat het over?

Het college College = college van B&W wil aan de Boomgaardweg ongeveer 70 sociale huurwoningen te bouwen. Het gaat om 1- en 2-kamerappartementen voor dak- en thuisloze jongeren en voor starters. Om dit te kunnen realiseren is een projectopdracht nodig waarin de kaders, plannen en de werkwijze beschreven staan.

Waarom praat de raad hierover?

De raad moet de projectopdracht voor het bouwen van de woningen vaststellen. Hiermee kan de gemeente dan het ontwikkelproces opstarten.

Waar vind ik de documenten?

Gesprekswijzer

Raadsvoorstel

Projectopdracht

Kosten baten analyse

Nota van uitgangspunten

Concept bewonersbrief

Verslag digitale bewonersavond

Collegevoorstel


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Wonen, leefbaarheid
Tags: wonen
Raadsnummer : rv07/2022