Agendawijzer
Gesprek met oud-voorzitter raadsenquête
Raadsnummer: 23009
Geschreven op: 13-01-2023 | Laatst bewerkt op: 27-01-2023 | Status onderwerp: afgerond
Een niet-politieke bespreking over het instrument raadsenquête.
Waar gaat het over?
De raad wil een onderzoek naar de Floriade. Om te leren van ervaringen uit het verleden hebben enkele raadsleden een oud-politicus uitgenodigd: de heer Ruud Pet. Als raadslid was hij voorzitter van de enquêtecommissie ‘Omniworld’ die in 2002 werd uitgevoerd. Het doel van de bespreking is meer kennis te vergaren over het onderzoeksinstrument ('raadsenquête) en leden van de raad in staat te stellen vragen te stellen aan deze ervaringsdeskundige.
Dit is geen politieke maar een informatieve bespreking. De heer Pet is te gast in de raad om zijn ervaringen met raad en stad te delen en vragen te beantwoorden over het instrument raadsenquête. Als er raadsleden zijn die er een politieke opvolging aan willen geven, dan komt daar dus een nieuwe agendering voor.
U vindt de stukken in onze documentwijzer.
https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=raadsenqu%C3%AAte&sort=date_desc
Eerdere berichten
Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.
19 januari 2023 - De raad voerde een prettig en informeel gesprek met de heer Ruud Pet. Dit oud-raadslid was in 2002 voorzitter van de enquêtecommissie die onderzoek deed naar het mislukte project ‘Omniworld’. De boodschap van de heer Pet was duidelijk. Een raadsenquête is een goed instrument om onderzoek te doen naar een groot en ingewikkeld project als de Floriade. Het kostte veel geld en maakte veel los in de stad. Daarom is het belangrijk om daar op een goede manier verantwoording over af te leggen.
Maar vergis je niet: Al die openbare verhoren kosten óók veel tijd en geld. De raad moet er rekening mee houden dat zo’n onderzoek een jaar kan duren. Ook zullen de leden van de enquêtecommissie weinig tijd overhouden voor het andere raadswerk. De beslissing om zo’n onderzoek te starten, neem je dus niet zomaar.