Agendawijzer

Hinder op de Hanzelijn

Raadsnummer: 23004

Geschreven op: 23-12-2022 | Laatst bewerkt op: 13-01-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Sprinter

12 januari, kan het wat minder met de hinder?

Update 11 januari 2023

De motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. waarmee dit onderwerp op de Politieke Markt is gezet, werd door de indiener ingetrokken. In de motie wordt het college College = college van B&W opgeroepen in actie te komen, maar inmiddels is bekend dat het college dat al gaat doen. Aan de oproep is dus eigenlijk al gehoor gegeven en dus hoeft hierover niet meer gesproken te worden.

Waar gaat het over?

In 2027 wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een proef doen voor de invoering van ERTMS. Deze afkorting staat voor European Rail Traffic Management System, een systeem dat de standaard vormt voor treinbeveiliging in Europa.

Door deze proef zullen er 3 tot 4 maanden geen treinen kunnen rijden tussen Almere Oostvaarders en Zwolle. Daarmee gaat de bereikbaarheid van Almere en Flevoland er flink op achteruit. De Provincie Flevoland en de Gemeente Lelystad zetten zich actief in om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Een raadslid wil graag dat de Gemeente Almere zich ook hiervoor inzet en daarom heeft hij een motie geschreven. Hij wil dat de raad uitspreekt dat een maandenlange onderbreking van de dienstregeling onacceptabel is. Want reizigers dienen niet zo lang aangewezen te zijn op vervangende bussen. Daarmee ontmoedig je het gebruik van openbaar vervoer en vergroot je de kans op files.

U vindt de stukken bij de agendering op 12 januari 2023

https://almere.notubiz.nl/bijeenkomst/1060209/688e%20Politieke%20Markt%2012-01-2023

 


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.