Agendawijzer

McDon't in Oosterwold

Raadsnummer: 23125

Geschreven op: 17-05-2023 | Laatst bewerkt op: 23-06-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van een stadstuin

Een aantal raadsleden vindt het niet passen om een McDonalds in Oosterwold te vestigen.


Waar gaat het over?

Een projectontwikkelaar vroeg een omgevingsvergunning aan voor een McDonald's vestiging in Oosterwold. Enkele raadsleden vinden dat geen goed idee, want ze vinden dat Oosterwold er voor duurzaamheid en stadslandbouw is. En daarmee voor de relatie tussen stad en land en mens en voedsel. Fastfood is wat anders. Ze wijzen er ook op dat Almere een gezonde stad wil zijn. Maar ze zien ook dat zo'n vestiging er volgens het bestemmingsplan waarschijnlijk wel mag komen. De gemeente kan het dus misschien helemaal niet weigeren.

Ze willen het college College = college van B&W vragen om haar best te doen de initiatiefnemer ervan af te houden zich op deze plek te vestigen en juist iets te doen met de omringende stadslandbouw met bijvoorbeeld een food court (een gezamenlijk plek voor méér aanbieders van eten en drinken).

Waarom praat de raad hierover?

Het idee staat in een motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. vreemd en daarover mag de raad praten.

Waar vind ik de stukken?

Lees de motie vreemd.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

13 juli 2023 - Plenair, besluit:

  • Motie vreemd: McDon't in Oosterwold (23125) Vier raadsleden die in Oosterwold wonen stemmen niet mee, om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden. VERWORPEN 14/25
Artikel delen:
Portefeuille categorie: Duurzaamheid, ecologie, dierenwelzijn
Tags: gezondheid
Raadsnummer : 23125