Agendawijzer

Oosterwold fase 2

Raadsnummer: RG419

Geschreven op: 18-11-2021 | Laatst bewerkt op: 11-07-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Nieuwbouwlocatie in Almere Oosterwold

 

Veel mensen willen in Oosterwold wonen. Daarom wordt gestart met de ontwikkeling van een tweede fase. Maar op welke manier?

25 november 2021 - Carrousel afronding

Vorige keer ging het over de ervaringen met het huidige Oosterwold om daarvan te leren voor het nog te realiseren Oosterwold: fase 2. Deze fase komt vooral op het grondgebied van Zeewolde, dus moeten twee gemeenteraden erover beslissen. Maar de wethouder zegde toe de besproken standpunten over bijvoorbeeld ruimte voor voorzieningen en clustering mee te nemen. Over het onderzoeken van alternatieven voor meer woningen in Oosterwold liepen de meningen in de raad sterk uiteen. De wethouder legde uit dat fracties die hierom vragen een voorstel kunnen indienen, zodat duidelijk wordt of een meerderheid van de raad dit wil. Het college College = college van B&W voert nu uit wat de raad eerder heeft besloten, namelijk om fase 2 op dezelfde manier te ontwikkelen als de eerste. In januari praten college en raad er verder over.

18 november 2021 - Carrousel

De vergadering begon met een inspreker. Het onderwerp van de vergadering was het toekomstige deel van Oosterwold; fase 2. De raadsleden hadden aangegeven dat ze meer betrokken willen zijn bij bepalen van de ontwikkelregels voor dit gebied. Het gesprek ging vooral over de lessen die de raadsleden kunnen trekken uit Oosterwold fase 1, de bestaande wijk. En dan met name over de gemeenschappelijke voorzieningen of het gebrek eraan. Niet alle raadsleden kwamen aan het woord. Volgende keer verder.

Waar gaat het over?

Op 23 september was er een technische toelichting Een technische toelichting is een strikt inhoudelijke bespreking van een onderwerp. Politieke standpunten komen nog niet aan de orde. (informatiebijeenkomst voor de raad). Het ging onder meer over gedeelde ruimte (o.a. doorwaadbare zones), realisatie van voorzieningen en betaalbaarheid toegelicht. Raadsleden van drie partijen willen hier nu met raad en college over in gesprek. Bedoeling is het college richting te geven voor de gewenste ontwikkelingen in deelgebied 2 van Oosterwold.

Waarom praat de raad hierover?

Enkele raadsleden willen meer invloed op de voorbereidingen van fase 2 dan naar hun idee in de technische bijeenkomst mogelijk is. Een of meer raadsleden kunnen met een agendavoorstel zo'n onderwerp dan op de agenda zetten.

Waar vind ik de documenten?

Zoals altijd is er een voorgeschiedenis. U vindt die én de links naar relevante documenten in de gesprekswijzer.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.