Agendawijzer

Plan van aanpak tegen explosies in Almere

Raadsnummer: 24012

Geschreven op: 10-01-2024 | Laatst bewerkt op: 26-01-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Water

Strijd tegen explosies: Almere zoekt oplossingen

Waar gaat het over?

Deze motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. van een raadslid richt zich op het aanpakken van explosies in de stad, veelal veroorzaakt door jongeren en gelinkt aan drugscriminaliteit. Deze incidenten hebben een negatieve impact op de veiligheid en het welzijn van de inwoners.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraad bespreekt dit onderwerp vanwege de recente toename van explosieve incidenten in Almere. Deze situatie baart zorgen over de openbare orde en veiligheid in de stad, en de raad zoekt naar effectieve maatregelen om dit probleem aan te pakken.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24012


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Naar aanleiding van deze motie en de bespreking ervan hebben verschillende raadsleden twee aanvullende moties ingediend. Beide moties zijn besproken. De raad en de portefeuillehouder benadrukten het belang van dit onderwerp, vandaar deze vervolgmoties. Bij beide moties werd duidelijk dat de burgemeester de ernst van de situatie erkende en de moties sympathiek vond, maar ook dat deze al door de gemeente werden uitgevoerd. Desondanks worden beide moties ingediend voor besluitvorming, omdat de raadsleden met deze moties het onderwerp graag onder de aandacht willen brengen.

Artikel delen: